Зимска чаролија по угледу на европске и светске метрополе

Трећи по реду “Новосадски Винтер фест” биће одржан од 28. новембра до 29. децембра на Тргу слободе, саопштено је на конференцији за новинаре у Градској кући.
Predstavljanje manifestacije„Novosadski Winter Fest“ Foto:novisad.rs
Фото: Представљање манифестације„Novosadski Winter Fest“ Фото:novisad.rs

Како организатори најављују, као и претходних година, празници су у центру пажње фестивала који ће свечано бити отворен наступима дечјег хора “Чуперак” из Кикинде и женског тамбурашког састава „Ла Банда” из Новог Сада. Сваког дана на бини “распевана јелка” наступаће дечји хорови из целе Војводине, док ће посетиоце викендом забављати музички бендови и ди-yејеви. Осим разнолике понуде хране, пића, сувенира, рукотворина и сличних ствари и овог пута ће бити организоване хуманитарне акције.

По речима члана Градског већа за привреду Милорада Радојевића, “Винтер фест” је за кратко време постао једна од препознатљивих манифестација које се током зиме одржавају, а како је напоменуо, то доба године је веома важно за туризам.

- У последњих пар година успели смо да по броју туриста скоро изједначимо зимски период са месецима који су некада били активни, пре свега мислим на мај и јул – објаснио је Радојевић. - У наредна два месеца планирно је много догађаја у граду, а овај фестивал је један од оних на којима ће сигурно бити највећа пажња. Заједно с Туристичком организацијом Града Новог Сада кренули смо у кампању “Зимска фантазија”, која ће се водити паралелно на друштвеним мрежама и на радио и тв станицама. По свему судећи, мислим да ћемо имати јако велику посету туриста и да ће ова зимска сезона бити најбоља до сада.

Како су организатори најавили, фијакер, који је повратком на улице града изазвао посебно одушевљење Новосађана и туриста, и ове године ће возити све заинтересоване, а за време трајања фестивала током дана ће бити заступљена шаролика гастрономска понуда. Осим тога, предвиђене су бројне изложбе фотографија, али што је још важније, и хуманитарне акције.

Једна од организаторки фествала, Милена Бига из компаније “Нинамедиа” објаснила је да је “Новосадски Винтер Фест” настао по узору на најбоље светске зимске фестивале, а будући да се ради о маифестацији отвореног типа није могуће прецизирати колико је посетилаца до сада било, али да је, како је рекла, тај број веома велик, имајући у виду локацију фестивала.

Јелена Јовичић из компаније “Колор прес група”, која је организатор манифестације, нагласила је да празнична чаролија у Новом Саду почиње са “Новосадским Винтер Фестом”, а да ће фестивалска декорација употпунити већ окићени Трг слободе. Осим тога, она је најавила и да ће, на велику радост најмлађих, и овог пута на Тргу бити постављен карусел, а неће изостати ни различите декоративне површине за фотографисање.

На конференцији су присуствовале и Јелена Сабо из женског тамбурашког састава “Ла Банда” и Ана Фрлин из “Новосадског дамског хора”, које се, како су рекле, радују што ће се дружити с публиком на Тргу слободе.

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.5895
Најновије вести