Попуњено 80 одсто Егзит фестивала, гости стижу из 70 земаља

НОВИ САД: Већ је попуњено 80 одсто капацитета Егзит фестивала, који ће бити одржан од 5. до 9. јула на Петроварадинској тврђави. 
egzit
Фото: Dnevnik, arhiva

Након веома успешног Sea Star фестивала у Умагу, када је због огромног интересовања троструко увећан првобитни капацитет, као и Revolution фестивала у Темишвару, који је посетило досад рекордних 20.000 људи, за Егзит је продато преко 33.000 улазница. 

Четвородневне улазнице з (6-9. јул) у продаји су по актуелној цени од 6.990 динара, што је и даље чак 50 одсто попуста у односу на финалну.

Ове цене биће актуелне још највише седам дана, тј. до четвртка, 15. јуна, а можда и краће уколико предвиђене количине плану и пре овог, крајњег рока.      

Ове године у Нови Сад стижу гости из око 70 земаља света, са дословно свих континената, а међу њима су и гости са прилично удаљенијих дестинација попут Аргентине, Новог Зеланда, Мексика, Русије и Кине, те дословно свих земаља Европе. 

Традиција великог броја гостију из Велике Британије ове године делује уједначеније него икад са неким других земљама из којих долазе највеће групе посетилаца, и ту су још доста заступљене Грчка, Турска, Француска, Немачка и Шпанија.

Велики број посетилаца долази из Хрватске и Румуније, а огромно интересовање влада посебно за нулти дан и концертни спектакл групе The Killers.

Егзит ове године слави 50 година од чувеног Лета љубави, обележавајући догађаје из 1967. године, када је настао револуционарни хипи покрет који је заувек променио свет.    

EUR/RSD 117.5857
Најновије вести