ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ИРЕНЕ ВУЈОВИЋ У КОВИЉУ Чувамо српску традицију и културу најбоље што можемо

Шест удружења жена са територије Града Новог Сада организовало је изложбу производа старих заната у Културној станици у Ковиљу, а том приликом их је посетила министарка заштите животне средине Владе Републике Србије Ирена Вујовић.
1
Фото: Дневник (А. Савановић)

Од разних уметничких радова и традиционалних кулинарских специјалитета, жене из Новог Сада, као и из приградских насеља, показале су спретност и креативност, а најпре гостопримљивост.

Министарка Вујовић истакла је да Влада Републике Србије даје разне подстицаје за развој предузетница, те да је увек скретала пажњу да жене буду самосталне и да нађу адекватно запослење и занимање које ће их учинити још креативнијим.

– Желим да се захвалим драгим дамама из шест удружења које су организовале изложбу и угостиле ме у овој лепој атмосфери – казала је министарка Вујовић. – Жене су пре свега предане свом послу и што је још важније, чувају традицију и културу, тако што своје знање преносе и на млађе генерације. Чула сам да се на овом месту организују радионице за најмлађе и драго ми је што омладина има курсеве и њима се посвећује пажња како би сви заједно сачували занате, од хеклања до прављења колача. Жене су стуб сваке породице, вредне су и одговорне и увек бирају сигурну будућност, за себе, своје породице и будуће генерације. Овде сам у разговору са женама рекла шта ради Влада Републике Србије и на који начин бисмо економски оснажили жене. Све оне бирају бољу будућност и не желе да се врате у прошлост, желе да се Србија гради и развија.

Даме из Ковиља, Футога и Каћа дочекали су министарку у најбољем расположењу, од најстаријих па до најмлађих мештана приградских насеља.

– Изузетна нам је част и задовољство што нам је дошла министарка, а ово јој није први пут да показује вољу и жељу у пружању помоћи нашем граду, али и активизму жена – рекла је у име Удружења жена „Вредне руке” Каћ Сања Драшко.  – Из свега овог изађе и понека идеја што је нама потребно, а то је да оснажимо жене кроз занате са којима с поносом можемо да се представимо. Чувамо српску традицију и културу најбоље што можемо.

А. Чегар

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести