Сади се и обнавља зеленило широм града

Током овог месеца екипе ЈКП „Градско зеленио” ангажоване су на садњи и унапређењу зеленила на Булевару ослобођења, Булевару Јована Дучића, насељу Југовићево...
d
Фото: Dnevnik.rs

Како истичу из овог предузећа у Горанском парку и на Тргу мира у току је орезивање 46 постојећих стабала, затим садња 48 стабала лишћара, биће посађене руже и перене, као и 300 садница шибља. Нови амбијент красиће шест клупа за опуштање и 10 дрвених корпи за одржавање чистоће зелене површине и околног простора.   

- Реализацијом наведених активности утичемо на побољшање услова животне средине, кроз смањење аерозагађења, количине прашине и буке – каже помоћница директора за комерцијалне послове и туризам Јелена   Прица. - Подизањем функционалности зеленила у зони саобраћајница и у оквиру стамбених зона, као и парковских подручја, заштитних зона и слично, унапређује се систем зеленила на ширем подручју Новог Сада.

Како каже, поред поменутих активности, радници “Зеленила” у свим деловима града саде и раде на попуни садница већ постојећих дрвореда, цветних гредица и другог зеленила.

И. Ба.

GMP
17.11.2021 • 13:23
Trenutno u Gogoljevoj bager koji kopa kanal za postavljanje kablova, uništava i korenje postojećeg drveća!!???
EUR/RSD 117.3343
Најновије вести