Соколски дом полако добија прави сјај

Соколско друштво „Војводина” је 27. фебруара ове године преузело Соколски дом од Градске управе за имовину, а на основу другостепене пресуде Апелационог суда у Новом Саду, којом је утврђено да је Друштво власник објекта на парцели у Улици Игњата Павласа 2–4.
sokolski dom
Фото: Dnevnik.rs

– За ових шест месеци смо уредили правне односе са свим корисницима Соколског дома, а кренули смо и у побољшање услова за њих – каже председник Соколског друштва „Војводина” Мирослав Ковачев. – Сви корисници су остали под условима под којима су и раније користили објекат. У протеклом периоду смо снимили инсталисану снагу за све кориснике простора, а у сарадањи с ЈКП „Водовод и канализација” смо поставили нове водоводне цеви. Наиме, у протекле две године смо имали више хаварија, као и значајне губитке воде, а побољшања се већ знатно виде на рачунима корисника. Успели смо и да средимо грејање.

Соколско друштво је средило и комплетно двориште, на терен је постављена вештачка трава.

Фото: Dnevnik.rs

– У наредном период планирамо да новац које приходујемо од закупа улажемо у даљу обнову и одржавање објекта. До краја ове године би у сарадњи са Заводом за заштиту споменика требало да израдимо план реконструкције улазног степеништа у Соколски дом, које је у лошем стању. У наредне две године имамо у плану и да окречимо фасаду да би тај објекат, који је један од симбола Новог Сада, заблистао пуним сјајем. Планирано је и то да се на кулама са стране Дома стакла замене термостаклима да би се повећала енергетска ефикасност. Желели би следеће године да се среди кров у централном делу објекта – каже Ковачев.

Он додаје да се сви у Соколском друштву „Војводина” труде да пруже својим члановима, а посебно оним најмлађим, све оно што један овакав објекат може да им да, а то су и спорт и култура.

– То је једини такав објекат у нашој земљи који је задржао своју намену, а то је све захваљујући Соколском друштву „Војводина”, пређашњим председницима, управама, члановима и грађанима Новог Сада, од којих смо свих ових година имали неизмерну подршку и помоћ. На томе смо им врло захвални јер смо се сви заједно борили да очувамо тај велелепни објекат. Циљ је да и даље заједничким снагама унапређујемо цео комплекс којим тренутно управљамо – рекао је Ковачев.

Спортски директор Соколског друштва „Војводина” Јакоб Матић је додао да ће се у наредном периоду урадити и део око спољних терена, који није рађен од 2000. до 2010. године, када је Друштво такође управљало Соколским домом и када су урађене многе ствари на ревитализацији објекта.

Он је подсетио и да је Соколско друштво “Војводина” најбољи гимнастички клуб у земљи, чији такмичари с успехом наступају и на домаћим и на иностраним надметањима.

Упис нових чланова

Од 3. септембра Соколско друштво почело је упис старих и нових чланова, као што то чини већ годинама после летњег школског распуста.

– Настављамо са свим нашим већ познатим програмима, као што су спртско-развојна гимнастика, ритмичка гимнастика, спортски аеробик, рекреација за одрасле, креативни плес, нинyицу. Чланарине ће остати на нивоу прошлогодишњих, као и већина термина у већ устаљено време. За додатне информације заинтересовани могу да се обрате од 17 до 21 час на број телефона клуба: 021/529-568. Поред већ споменутог новог програма – школе фудбала, а на отвореном терену ће бити организован и термин за рекреацију, као и термин за грађане који ће моћи да га користе бесплатно ван наших програма – каже Матић.

Текст и фото: Г. Маленовић

Фото: Dnevnik (G. Malenovic)
Petar Stakić
07.09.2018 • 22:08
Vrednim sokolskim pregaocima iz Novog Sada još jednom sve čestitke uz nadu da će u narednom periodu mnoga druga društva širom Srbije doživeti ovu radost!Hvala Vam sokoli!
Petar Stakić
07.09.2018 • 22:13
Hvala sokolima Novog Sada,oni su ponos Sokolskog Saveza Srbije!
Milena
09.09.2018 • 19:49
Pitam se da li se neko od citalaca pita kolike su plate trenerima?? Neki ni za kiflu, a neki ....
EUR/RSD 117.7502
Најновије вести