Ускоро на ремонту четири улице на Подбари

Реконструкција четири улице на Подбари могла би да почне крајем октобра, пошто је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за изградњу саобраћајних површина и јавног осветљења.
radovi na putu
Фото: pixabay.com

Реч је о првој фази радова, којом је обухваћено сређивање Улице Душана Васиљева, те Жарка Васиљевића, Стевана Милованова и Козачинског. То, између осталог, подразумева и рушење старих и изградњу нових коловоза, паркинга, пешачких и бициклистичких стаза, затим уклањање ивичњака и саобраћајне сигнализације и постављање нових, као и постављање нове јавне расвете, измештање водова, инсталација и слично.

Како је у предмеру и предрачуну наведено, планирано је постављање укупно 32 стуба јавне расвете, односно шест у Душана Васиљева, десет у Жарка Васиљевића, 12 у Стевана Милованова и четири у Козачинског.

Иначе, целокупним пројектом изградње саобраћајних површина на Подбари, који је израдио Архитектонско-грађевински институт из Новог Сада, обухваћено је девет саобраћајница у осам улица: Душана Васиљева, Епископа Висариона, Жарка Васиљевића (две), Шумадијској, Ђорђа Јовановића, Стевана Милованова, Александра Тишме и Козачинског.

Пројектним решењем предложене су и измене у режиму саобраћаја, па би Жарка Васиљевића остала једносмерна улица, али у смеру север–југ, супротно од оног како је сад. И Душана Васиљева, од Улице Милоша Бајића до Козачинског, остаје једносмерна, уз промену смера, док је у Улици Стевана Милованова, на делу између Шумадијске и Жарка Васиљевића, која је тренутно једносмерна, пројектант предложио да се саобраћај одвија у два смера.

Рок за подношење понуда је 13. септембар, а 25 дана након тога ће бити донета одлука о додели уговора или обустави поступка. Одабрани извођач ће имати највише 150 календарских дана да испуни све уговорне обавезе, а за квалитет радова мораће да да гарантни рок од најмање три године, односно за јавну расвету две.

Ј. Вукашиновић

branka glisin
10.09.2019 • 08:24
Ulice Pere Dobrinovica, Nikole Tesli i Urosa Predica su u sramotnom stanju jer jos nije gotova dokumentacija za rad na tim ulicama! Nisu rekonstruisane 68 godina!Sramota!
EUR/RSD 117.5900
Најновије вести