Војска на Сајму припрема 3.000 кревета за заражене вирусом

БЕОГРАД, НОВИ САД: Војска Србије у Хали 1 Београдског сајма поставља 3.000 кревета за обезбеђење услова за прихват и смештај лица са лакшим симптомима корона вируса, саопштило је МИнистарство одбране.
sajam kreveti
Фото: Tanjug

Министар Александар Вулин обишао је припаднике Министарства одбране и Војске Србије ангажоване на истовару и постављању.

Вулин, који се са члановима Колегијума, укључио у “ланце” који су формирани, како би што пре истоварили војничке кревете, истакао је да у складу са наређењима која су добијена, Војска Србије обавља све своје задатке.

У хали Београдског сајма смо припремили око 3.000 кревета и постеља за лакше оболеле, који би се у случају проширења корона вируса лечили баш овде. Све што Војска ради, ради по наређењу Владе Републике Србије и врховног команданта

Војске Србије и наравно, у складу са наређењима које даје Кризни штаб Владе Републике Србије, стручњаци и стручни тим, изјавио је Вулин.

Према његовим речима, на Сајам ће доћи и лекари из Кине, стручњаци, да кажу како то све изгледа и да ли је потребно нешто променити или додатно урадити.

Ми ћемо, као Војска Србије бити спремни да изађемо у сусрет свакој потреби и да обезбедимо све што је потребно да би се овде лечили људи. Исто што радимо овде, ми смо спремни да урадимо и у било ком граду у Србији, у складу са потребама и како буде наложио кризни штаб Владе Републике Србије, истакао је Вулин.


Нови Сад: Сајам и Спенс простори за смештај лакше оболелих

Простор Новосадског сајма, уколико буде било потребе биће преуређен за потенцијални смештај грађана с лакшим симптомима болести изазване корона вирусом, потврђено је Танјугу у Градском штабу за ванредне ситуације.

Одлука је донета у консултацији са Министарством одбране.

Јуче је, наиме, стигла наредба да Градски штаб за ванредне ситуације обезбеди простор за ове потребе, а Војска Србије ће простор опремати.

Када стигне наредба Републичког штаба за ванредне ситуације о опремању простора на Сајму, тада ће оно и почети.

Одабран је Новосадски сајам као простор за ове намене, пре свега због близине Клиничког центра Војводине и због приступачности прилаза.

Друга опција, за случај да буде потребе за још једном локацијом за смештање грађана, јесте Спортски и пословни центар Војводине (Спенс), кажу у Градском штабу. На Спенсу се још ништа не припрема у овим тренутку.


Војска Србије, додао је Вулин, ту је да помогне и довољно је спремна, организована и бројна да може да изађе у сусрет свакој потреби нашег становништва.

Овде се налазе не само војници и официри, овде су и цивилна лица и службеници Министарства одбране и сви који су у систему нашег Министарства одбране и Војске Србије данас су ту да раде, као и сваки дан и на располагању су нашим грађанима, нагласио је Вулин, који је истакао да ће Војска Србије обезбеђивати и тај објекат уколико буде потребно, као и сваки објекат у коме се у карантину налазе наши грађани.

Пуковник Љубиша Стошић, начелник Одељења за оперативне послове у команди Команде за обуку изјавио је да ће војска током дана обавити задатак и да ће у Хали 1 Београдског сајма бити припремљени смештајни капацитете за оболела лица.

Претходно, у хали 1 Београдског сајма јединице АБХО извршиле су превентивну дезинфекцију простора где је у току постављање кревета.

Nenad S
24.03.2020 • 19:09
- A koliko wc-a i koliko tus-kabina ima taj prostor !?
- Tako veliki broj ljudi na jednom mestu je dusu dao za razvoj i sirenje svakojakih infekcija a ne samo korona-virusa.
EUR/RSD 117.2771
Најновије вести