Вучевић: Нови Сад добија четврти мост

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је Тржни центар “Променада” отворен, јер је њен власник решио проблеме у вези с конструкцијом објекта и противпожарне заштите.
 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић Фото: Танјуг/Ј. Пап

Одговарајући на питања новинара, Вучевић је рекао да је данас ЦЕОП подигао записник грађевинске инспекције Града Новог Сада да је потпуно преконтролисана конструкција објекта и записник противпожарне полиције да су сви уређаји исправни и пројекти урађени.

У току је предаја записника о техничком пријему и подношења захтева за употребну дозволу, тако да смо ми дозволили да са записником о техничком пријему они раде, а употребна дозвола ће бити издата у понедељак или уторак, ту су већ у питању дани, рекао је Вучевић.

Најважније је, каже, да закупци више не трпе штету и додаје да ће им власник вероватно дати попуст од 100 одсто на цену закупнине за период од два месеца која нису радили.

Упитан за понуде за изградњу гараже у Новом Саду, Вучевић је рекао да ће одлука комисије бити донета до краја месеца и да ће се на седници Скупштине града почетком јуна ићи са предлогом понуде.

Пре вируса корона, каже Вучевић, Нови Сад је имао једну понуду за концесију на четири гараже, три подземне и једну надземну. Међутим, с обзиром да је било речи о кинеском партнеру, они су одустали због проблема у њиховој држави.

Добили смо понуду аустријско-српског конзорцијума, видећемо да ли је фирма исправна. Ако је све у реду, ми ћемо ићи на Скупштину да се прихвати та понуда и да се закључи уговор, рекао је Вучевић.


Спајање Булевара Европе и Сремске Каменице

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је потпуно извесно да ће Нови Сад добити и четврти мост који би требало да спаја Булевар Европе и Сремску Каменицу.

Вучевић је новинарима у Новом Саду рекао да је јуче Влада Србије, на предлог Новог Сада и уз подршку председника Републике, прогласила пројекат новог моста у Новом Саду за пројекат од националног значаја.

“Сада је потпуно извесно да Нови Сад добија и четврти мост и очекујем да ћемо брзо кренути и са радовима”, рекао је Вучевић.


Вучевић је потврдио и да је Град Нови Сад прихватио иницијативу Удружења бициклиста за изградњу појединих стаза, с обзиром да је, примећује, повећан број људи у том граду који користе бицикл као превозно средство.

У плану је, каже, велики пројекат изградње бициклистичке стазе на старом путу од Новог Сада до Београда, а ускоро ће се градити наставак стазе Бегеч-Футог, која ће спојити Футог с Телепом и затим Телеп с Лиманом.

Упитан да ли ће се градити мост-близанац постојећег Сентандрејског (Клисанског) моста на Каналу ДТД, Вучевић је казао да се од тог пројекта није одустало и да ће се градити чим се реше имовинско-правни односи, који су, каже, доста компликовани.

Ми решавамо имовинско-правне односе, треба седам кућа у том крају да се помере и када решимо имовину, моћи ће да се ради, рекао је Вучевић.

Вучевић је новинарима потврдио и да Дино парк одлази из града, јер је истекао уговор, а они су изабрали неки други град.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести