Вучевић: Новом Саду неопходна велетржница

НОВИ САД: Новом Саду је неопходна велетржница, односно велики дистрибутивни центар за воће и поврће, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: V. Fifa
Фото: Фото: В. Фифа

"Постојећа Кванташка пијаца није на добром месту и није довољно добра и заслужује бољу локацију и бољи простор", рекао је Вучевић одговарајући на питање грађана током онлајн конференције у организацији Новосадског сајма, уз подршку компаније Колор медија комуникејшнс.

Вучевић је рекао да се постојећа Кванташка пијаца налази на око три хектара површине, а да Град има неколико опционих локација за велетржницу, од који су неке чак и на 20 хектара.

Град би, објаснио је он, пронашао приватне партнере, како би кроз јавно-приватно партнерство изградили велетржницу.

На питање водитеља колико ће им то омогућити постојећи Закон о јавно-приватном партнерству и концесијама и има ли у том смислу правних препрека, Вучевић је рекао да је постојећи закон добар, те да се нада да не би требало да буде проблема, "уколико постоји јавни интерес".

"А, јавни интерес свакако постоји, јер је граду неопходна велетржница, у којој би били смештени сви садржаји који су неопходни за ту функцију, а на једном месту", рекао је он.

Подсетио је и да је Нови Сад реализовао успешну концесију када су у питању апотеке у граду, те да је уверен да би исто тако били успешни и када је велетржница у питању.

 

 

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести