Вучевић примио „бронзану“ Милицу Гардашевић

НОВИ САД: Атлетичарка Милица Гардашевић из Новог Сада освојила је бронзану медаљу на Европском првенству за младе сениорке у дицсциплини скок у даљ, у Шведској, а градоначленик Новог Сада Милош Вучевић је у њену част приредио пријем.
v
Фото: novisad.rs

Том приликом је рекао да ће Град наставити да подржава Милицу, да ће решити њено стамбено питање, те и све друге услове за тренирање.

Хтела бих да се захвалим Атлетском клубу Војводина и Граду Новом Саду на подршци коју ми пружају дужи низ година. Драго ми је пто сам наставила континуиетет освајања медаља након јуниорског европског првенства 2017. године, када сам се вратила са златном медаљом. Овог пута је то била бронза. Имала сам повреду скочног зглоба у финалу, временаки услови ми, такође, нису ишли на руку, тако да сам веома задовољна резултатом, рекла је Гардашевић.

Вучевић каже да је на понос свих што из Новог Сада долази толико успешних спортиста, међу којима је и Милица Гардашевић.

Каже да ће атлетичари ускоро имати свој посебан центар за тренирање.

Град Нови Сад је уговорио израду главног пројекта. Очекујемо до краја 2019. и почетком 2020. године коначни пројекат. Ради се о отвореном стадиону и хали у насељу Југовићево. То ће бити цео онај нови комплекс који градимо заједно са становима за припаднике службе безбедности, где је предвиђена нова школа и ново обданиште, најавио је Вучевић.

Фото: novisad.rs

Реконструкцијом стадиона „Карађорђе“ биће склоњена атлетска стаза.

Тако да ће атлетичари имати свој посебан центар у Новом Саду, мир и најбоље могуће услове за тренирање. Верујем да ће ту тренирати не само атлетичари из Војводине, већ да ће долазити из спортисти из целог региона, рекао је Вучевић.

Он је рекао и да ће Град решити стамбено питање Милице Гардашевић.

Имамо обавезу као Град да помогнемо Милицу да остане у нашем граду. Верујем да ће Град решити стамбено питање за Милицу Гардашевић, да се она овде осећа сигурном и вољеном, да има најбоље могуће услове и да ћемо заједно видети нови Атлетски центар у Новом Саду, каже Вучевић.

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести