За викенд поводом дана туризма бесплатан обилазак Новог Сада

Поводом обележавања Светског дана туризма, 27. септембра, бесплатне промотивне туре обиласка Новог Сада биће организоване у суботу, 26. септембра, и недељу, 27.
setnje vodici
Фото: Printscreen

У оквиру две пешачке туре, које ће реализовати Туристичка организација Новог Сада у сарадњи с Удружењем водича Новог Сада, заинтересовани ће имати прилику да се упознају са старим језгром Новог Сада и Петроварадинском тврђавом.

Обилазак старог језгра Новог Сада биће одржан у суботу, 26. септембра, и у недељу, 27. септембра, од 10 и од 17 часова, а место окупљања је Трг слободе, код споменика Светозару Милетићу, где је планирано краће задржавање, а тура ће се, након проласка кроз Змај Јовину и Дунавску улицу, завршити на Дунавском кеју, уз причу о новосадским мостовима.

Састанак групе за туру кроз Петроварадинску тврђаву с обиласком подграђа ће у суботу, 26. септембра, и у недељу, 27. септембра, бити од 10 и од 17 часова испред главног улаза у Војну болницу у Петроварадину. Након обиласка подграђа, касарне Шајкашког батаљона и многих других знаменитости, посетиоци ће имати прилику да се прошетају тврђавом и упознају с још неколико занимљивих локација.

Пријаве су обавезне због броја учесника, који је ограничен на 15. Свака тура траје један и по сат, а говориће се на српском језику.

Д. А.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести