Затворена сезона Ледене шуме, уживало 40.000 малишана

Синоћ је у Дунавском парку у Новом Саду са последњом сменом клизања затворена шеста по реду манифестација „Ледена шума“ која је одржана у периоду од 17. децембра 2021. до 23. јануара ове године.
2
Фото: Вера Чепић/Ледена шума

Како су саопштили организатори, уз поштовање свих епидемиолошких мера, током 38 дана трајања „Ледена шума“ је окупила више од 40.000 клизача, који су се одлучили да време проведу на отвореном у забави и рекреацији.

„Када говоримо о самој посећености манифестацији, бројка је минимум три пута већа од броја регистрованих клизача јер су за нас посетиоци „Ледене шуме“ сви наши суграђани као и гости Новог Сада који су шетали Дунавским парком, сладили се у „Снежном граду“ или само фотографисали у духу празничне декорације која је 38 дана красила срце Новог Сада. У оквиру бесплатних програмских садржаја заступљено је и афирмисано 25 новосадских извођача који су се публици представили својим уметничким, забавним и културним садржајима“, наводи се у саопштењу.

 

Фото: Вера Чепић/Ледена шума

У циљу популаризације клизања, као забавног зимског спорта, кроз програм сарадње са предшколским и школским установама, више од 4 деце из Новог Сада и Војводине имало је прилику да у пратњи својих васпитача и учитеља дође на бесплатне термине клизања на отвореном у току прве и последње недеље трајања манифестације.

Е. Д.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести