Зелена столица: Изградња моста не нарушава животну средину

Зелена столица која представља мрежу преко 60 невладиних организација које се баве заштитом животне средине огласила се саопштењем.
2
Фото: Dnevnik.rs

„Имајући у виду дешавања којима сведочимо последња два дана, у нашем Граду, на нашем Шодрошу, дужност нам је као припадницима цивилног сектора који се истински баве заштитом животне средине, екологијом и еколошким питањима, да се овим путем обратимо свим грађанима Новог Сада и искажемо свој став везан за тренутно стање у нашем граду“, каже се у саопштењу Зелене столице.

Наводи се да желе јавно да реагују и укажу на „нецивилизовано понашење једног малог броја људи који се позивају на заштиту природе,онемогућавајући градњу четвртог моста у Новом Саду“.

„Четврти мост у Новом Саду је пројекат од изузетног стратешког значаја за растерећење саобраћајних путева и гужви, али је у исто време кључан и за равномеран развој свих делова града посебно сремске стране, а то ни једна организација или појединац, који несебично сагледавају овај пројекат, не могу и не смеју да угрозе“, надводе чланови Зелене столице.                               

У више наврата Зелена столица је испитивала наводе који се тичу угрожавања животне средине и природних богастава реализацијом пројекта изградње четвртог моста и, како наводе, ни један од спорних навода се није показао као истинит.

„Пројекат изградње четвртог моста у Новом Саду усклађен је у потпуности са законским оквиром Републике Србије као и са директивама ЕУ које се тичу заштите природе.  На основу испитаних навода овим путем јавно апелујемо на све грађане да са великим опрезом читају информације које долазе са различитих извора, а тичу се овог изузетно важног стратешког пројекта који је пре свега у интересу нас становника Новог Сада. Прави еколози се за своје ставове боре знањем, мирним и институцијалним путем, а не употребом насиља, простаклуком и незаконитим средствима, јер такво понашање не доликује Новом Саду“ истиче се.

 

 

Dobra građanka
20.10.2022 • 14:43
Niko nije protiv mosta ali ne na toj lokaciji.
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести