ЗИМСКА СЛУЖБА Спреман и снегобацач

Зимска служба ЈКП „Пут” је у уторак на терен изашла с 23 возила. Снег који је падао ноћ и дан није створио веће проблеме, највише зато што су температуре у граду биле изнад нуле, о чему сведоче и речи руководиоца те службе Гојка Етинског.
Zimska služba JKP „Put” Foto: Dnevnik.rs
Фото: Зимска служба ЈКП „Пут” Фото: Дневник.рс

„Ван града, а нарочито на сремској страни, ситуација је знатно другачија јер је тамо температура, по правилу, неколико степени нижа, у сваком случјау је у минусу“, вели Етински. “Солили смо саобраћајнице само онолико колико је то било потребно јер се на неким деоницама снег задржавао, али је реч о оним путним правцима за које је „Пут” задужен.“

Етински каже да се послови планирају у складу с временском прогнозом, која не буде увек тачна па се престројавају у ходу.

„За викенд се наговештавају снажније снежне падавине па ће у приправности бити и једна ролба. Реч је о снегобацачу који ће бити монтиран на један нови утоваривач, пошто је стара машина дотрајала па се сналазимо. Најважније је да не буде јаког ветра јер нам сметови, који се зачас створе, праве највише проблема“, напомиње Етински.

Чим снежне падавине прођу, Зимска служба посветиће се и исправљању, поправци и постављању саобраћајних знакова и прању сигналних стубића на државним путевима.

„Упоредо ће уследити и крпљење рупа хладним асфалтом јер је план такав да једна асфалтна база увек буде у погону, док ће на другој уследити ремонт“, каже Етински.       

С. С.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести