Зимска служба „Пута” дежура 24 сата

Зимска служба ЈКП „Пут” је од 1. децембра у редовном 24-часовном дежурству и првом степену приправности, у којем ће бити све до 1. марта 2018. године.
zimska sluzba
Фото: Дневник, илустрација

У зависности од временских прилика, количине и интензитета падавина, као и температуре, степен приправности, односно обим ангажовања механизације и људства, мењаће се и прилагођавати тренутној ситуацији. Повећана је приправност на други степен, а екипе су благовремено припремиле коловозе за снежне падавине. Посути су со и раствор магнезијум-хлорида да би се спречило евентуално стварање поледице. У неколико наврата третиране су саобраћајнице првог приоритета, а затим и другог.

„Чим је снег почео да пада јачим интензитетом, наше екипе биле су на терену с појачаним другим степеном приправности. Ангажовано је 25 возила за посипање и чишћење и још осам грађевинских машина за чишћење снега које су дејствовале  у центру града и околним местима попут Ченеја, Руменке, Кисача, Каћа, Будисаве, Ковиља...“, наводе из „Пута“.

Будући да се температура кретала око нуле и неколико степени испод, снег није створио значајније проблеме у саобраћају у граду. На сремској страниж на Змајевцу где се задржао снежни покривач до 10 центиметара и даље се апелује додатну опрезност у саобраћају.

„ Од понедељка, Зимска служба је поново у првом, појачаном степену приправности, с осам возила која дежурају током целог дана и ноћи. Екипе ће превентивно третирати мостове, надвожњаке и критична места на сремској страни због јутарњих мразева“, каже Биљана Ћубић из ЈКП „Пут”.

Што се оперативе Зимске службе тиче, данас је била ангажована на прању саобраћајне сигнализације и припреми за нови снежни талас, поручују из „Пута”.

С. С.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести