Брнабић: Јадно ако страначки дијалог зависи од Беливука

БЕОГРАД: Јадан је међустраначки дијалог ако зависи од (криминалаца) Вељка Беливука и Марка Миљковића, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић, истаквши да је срамно оно што раде представници дела опозиције и медија који их подржавају, а којима су, како каже, извор информација вође криминалног клана.
brnabic1
Фото: Танјуг/видео

Премијерка је тако одговорила на питање новинара да ли наставак међустраначког дијалога има смисла с обзиром на појачане тензије и међусобне оптужбе власти и дела опозиције за повезаност са криминалним кланом Вељка Беливука.

"Када достигнете такву безидејност и када сте беспомоћни у политичком смислу, када су вам извор информација Беливук и Миљковић, крајње је време да изађете из политике", рекла је премијерка у Другом основном суду где је присуствовала промоцији услуге Еуверење.

Додала је да грађани виде о чему се ради и да истраживања показују да популарност појединих лидера опозиције опада, а да веровање председнику Александру Вучућу расте и да народ, како каже, препознаје шта су лажи и шта су резултати.

"Тај део опозиције треба да погледа како је то јуче радио Александар Вучић који није оклевао да стави главу у торбу да би објавио рат таквом клану и мафији",казала је премијерка.

Брнабићева је рекла да бивша власт није могла да нађе и процесуира убице Славка Цхурувијеви и Михаила Пантића, да вођа нарко картела Дарко Шарић није био иза решетака, а да су када је убијен премијер Зоран Ђинђић сви докази који су мигли да помогну истрази уклоњени.

Убијене су вође Земунског клана, срушена је њихова вила у Шилеровој, тако је изгледала њихова борба против мафије, рекла је премијерка.

На питање да ли овцекује да ће бити откривени ко је из државних структура сарађивао с кланом Вељка Беливука, она је казала да очекује да надлежне институцује наставе да раде свој посаа и да се испита и истражи повезаност сваког с том групом.

Премијерка је поново истакла да нема заштићених и да свако треба да сноси одговорност за оно што ради.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести