Брнабић: Зашто Беливук није поменуо Дијану Хркаловић?

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић каже да се не би бавила тиме шта говори психопата и кољач, али је приметила да је у исказу Вељка Беливука који се појавио у медијима директно заштитио одређене људе као што је Дијана Хркаловић.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Он (Беливук) је у исказу поменуо Александра Вуцицћа, Андреја Вучића, Дарка Глишића, Александра Вулина и мене и заштитио директно одређене људе као што је Дијана Хркаловић. Суштина је како је опозиција реаговала и шта су медији у рукама опозиције направили од исказа кољача", рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

Она је додала да је Беливук добио инструкције да нападне Вучића и дискредитује његову породицу, наводећи да је реч и рушењу Вучића, који се бори против мафије, и то по сваку цену.

"Видели смо да је све прихватљиво ако си против Вучића. Беливук постаје кредибилан сведок, цитиран, уколико је против Вучића. Не постоји проблем са тим", рекла је Брнабић.

Али, како каже, није проблем његов исказ, већ како су реаговали поједини људи из опозиције и медији.

"Да не отварам питање како је КРИК дошао до тог исказа и колико је то добро лии лоше да се то објављује, па ни то да је реч о осведоченом кољачу и озбиљног психопате који се са осмехом слика поред унакажених жртава, па још у исказу каже да није криминалац него вођа навијача...", каже Брнабић.

Она је приметила да је огромна нервоза, јер се види одлучност државе и председника Вучића да се бори против мафије.

"Председник је сам рекао да зна шта га чека у борби, али да држава мора бити јача и да док је он председник неће дозволити уцене мафијаша и криминалаца", навела је Брнабић.

Указала је да је Беливук рекао да ће у будућности изнети још детаља ако се "одређени људи не опамете", оцењујући да је реч о директној претњи.

"Он је рекао да ће и даље лагати ако се не смањи притисак. Председник је јасно одговорио - не. Мораћете више да лажете, јер ћу се борити и Србија неће бити земља у којој ће владати психопате, кољачи, али ни тајкуни", подсетила је Брнабић на Вучићеве речи.

Она је рекла да је реч о "увезеном" клану из Црне Горе чији је шеф Радоје Звицер, а тек ће се, каже, видети ко их је пустио у Србију и дао им ту моћ.

Додала је да се све ради по већ утврђеној "рецептури" и да се нападају син Данило и брат председника Вучића, Андреј.

Коментаришући насловне стране листа Данас, Брнабић је казала да се ту види лицемерје, јер су недавно у том дневнику оптуживали да се води "тузилачка истрага преко таблоида и Пинка", а када то уради КРИК онда, како каже, то завређује насловну страну.

"То јасно показује њихове ''истине'', полуистине, али и њихов кредибилитет", рекла је Брнабић.

Одбацила је наводе да она и њена породица имају било какве везе са "Цар го", а рекла је и да је поносна зато што је споменута у том исказу у којем су се нашли људи из најужег круга сарадника председника Вучића.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести