Брнабић: Можда проверити вољу грађана пре уставних промена

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да није размишљала о формалном захтеву владе за расписивање ванредних избора, али да је атмосфера у Скупштини Србије "све осим конструктивне", то је свакако разлог да се размисли о евентуалној провери воље грађана пред уставне промене.
ana brnabic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

И сами сте видели каква је ситуација и атмосфера у Скупштини. Она свакако је све осим конструктивне. То је моје мишљење, нисам размишљала о формалном захтеву владе. Чим будемо имали формални захтев, ја ћу га рећи, рекла је Брнабић новинарима. 

Према њеним речима, у прилог опцији парламентарних избора свакако иде и чињеница да се у оквиру поглавља 23 мора ићи у промену Устава. 
Та промена Устава нешто је што би требало да се заврши у наредним годинама. Свакако, вероватно у 2018. години и важно је, да када разговарамо о промени Устава, у Скупштини имамо странке које на најбољи могући начин осликавају вољу грађана. Ја нисам сигурна да је то у овом тренутку у Скупштини Србије добро осликано, сматра председница владе. 

О томе ће се, како је рекла, и даље размишљати и видети да ли је боља опција да буде како јесте, или опција да се пред уставне промене још једном провери воља грађана и да састав Скупштине буде управо тај какав у ствари и треба да буде да би ти народни посланици разговарали око уставних промена.

 

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести