Брнабић с потпредседницом ЕИБ о наставку сарадње

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас путем видео линка са потпредседницом Европске инвестиционе банке (ЕИБ) Љиљаном Павловом о наставку сарадње и даљој реализацији кључних стратешких пројеката у Србији.
 Premijerka Ana Brnabić  Foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Премијерка је навела да даље унапређење здравственог система у Србији, развој инфраструктурне мреже и реализација зелене и дигиталне агенде, у коју спада заштита животне средине, остају кључни приоритети Владе Србије, изразивши наду да ће, уз подршку ЕИБ, планирани пројекти бити успешно окончани.

„Успешна сарадња Србије и ЕИБ и подршка на досадашњим пројектима, посебно су дошли до изражаја током пандемије. То се највише видело у здравственом сектору, и спремности болница и здравствених услова у Србији, да се одговори на ову пандемију. Такође, велика захвалност на помоћи ЕИБ у улагању у истраживачко-развојне центре у Србији, који нам помажу да градимо економију захновану на иновацијама, и свим другим пројектима попут Повезане школе, који су несумњиво допринели нашим добрим економским резултатима у 2020. години", рекла је премијерка.

Павлова је изразила задовољство резултатима које је Влада Србије остварила, посебно истакавши да су правовремене и одлучне мере које је предузела влада у борби против коронавируса доприонеле да се и током пандемије одржи економска стабилност земље.

Европска инвестициона банка подржава стратешке циљеве Србије, попут приоритетних пројеката као што су реконтрукција и изградња додатне зграде Клиничког центра Србије, реконструкција Клиничког центра Војводина, затим модернизација железничке инфраструктуре и други, истакла је Павлова и изразила спремност ЕИБ да настави са улагањима која ће подстаћи даљи економски раст и продуктивност Србије, али допринети стабилности и бољем функционисању региона Западног Балкана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести