САЗНАЈЕМО Црногорски посланици коначно донели одлуку ОВО ЈЕ НОВИ САСТАВ ВЛАДЕ

ПОДГОРИЦА: Седница Скупштине Црне Горе која је почела око поноћи, a управо је завршена избором нове владе.
1
Фото: Youtube Printscreen

Председник Владе је лидер Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић

Скупштина је јутрос изабрала 44. Владу Црне Горе.

За избор нове Владе гласало је 46 посланика, против је било 19, један уздржан.

Председник Владе је лидер Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић, пишу подгоричке Вијести.

Министри из ПЕС-а су Филип Ивановић (спољни послови), Маида Горчевић (европски послови), Анђела Јакшић Стојановић (просвета, наука и иновације), Новица Вуковић (финансије), Филип Радуловић (саобраћај), Андреј Миловић (правда), Јанко Одовић (просторно планирање, урбанизам и државна имовина), Војислав Шимун (здравље), Наида Нишић (рад и социјално старање) и Саша Мујовић (енергетика и рударство).

Председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић је заменик премијера за безбедност, унутрашњу политику, европске и спољне послове, а Момо Копривица изабран је за потпредседника Владе за политички систем, правосуђе и антикорупцију.

Драган Краповић је министар одбране, Владимир Мартиновић министар туризма, екологије и одрживог развоја, док је Тамара Вујовић министарка културе и медија.

Министар унутрашњих послова је Данило Шарановић.

За министра унутрашњих послова био је планиран Борис Богдановић, али је он синоћ саопштио да одустаје "због усложњавања здравственог стања два члана најуже породице".

Демократе су предложиле другог кандидата за министра унутрашњих послова, Шарановића, актуелног заменика градоначелнице Подгорице.

Потпредседник владе за рад, образовање, здравство и социјалу је Срђан Павићевић из ЦИВИС-а.

Што се тиче албанских партија - потпредседник Владе за економску политику и министар економског развоја је Ника Ђељошај, министар људских и мањинских права Фатмир Ђека, а министар јавне управе Мараш Дукај.

Председник Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић је министар пољопривреде шумарства и водопривреде, а потпредседник СНП Драгослав Шћекић је потпредседник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести