Чен Бо:Са Вучићем о подршци суверенитету Србије и Кине

БЕОГРАД: Амбасадоркса Кине у Србији Чен Бо изјавила је да је током данашњег састанка са председником Србије Александром Вучићем истакнута међусобна подршка две земље суверенитету и територијалном интегритету и јачању билатералне сарадње.
 Ambasadorka Kine Čen Bo Foto: Predsedništvo Srbije
Фото: Амбасадорка Кине Чен Бо Фото: Председништво Србије

‘‘Председник Вучић и ја смо данас поновили међусобну подршку наше две земље о питању суверенитета и територијалног интегритета, истичући спремност за даље унапређење пројеката у оквиру билатералне сарадње’‘, поручила је Чен Бо на Твитеру.

Председник Вучић је рекао раније данас да је замолио амбасадорку Чен Бо да се данас састану како би је упознао са ситуацијом на Косову и Метохији уочи састанка у Бриселу у оквиру дијалога Београда и Приштине, уз посредовање Европске уније.

Амбасадорка Чен је истакла да Кина поштује суверенитет и територијални интегритет Србије и да се залаже за проналажење решења у оквиру дијалога, под окриљем Резолуције 1244.

„Кина разуме и подржава све легитимне захтеве српске стране, укључујући и оне по питању заштите легалних права српског народа на Косову и Метохији", рекла је амбасадорка Чен, саопштено је раније из Службе за сарадњу с медијима председника Републике.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести