Цвијановић захвалила Вучићу и Србији на подршци

ЗВОРНИК: Председница Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је данас председнику Србије Александру Вучићу за, како је истакла, значајну подршку коју Београд пружа Српској и на разумевању прилика у БиХ.
srb
Фото: Youtube Printscreen

"Хвала им за то. Они су увек у функцији заштите свог народа, без обзира где тај народ живео", рекла је Цвијановић.

Цвијановић је новинарима у Зворнику рекла да веома цени политику коју Србија и Вучић спроводе према свим Србима у свету и настоје да их, како је рекла, на неки начин, интегришу кроз различите пројекте или програме националног освештавања, да их држе на окупу и у контакту са својим институцијама.

"То је за сваку похвалу", навела је Цвијановићева, пренела је Срна.

Коментаришући захтев бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића високом представнику, којег Српска не признаје, да смени српског члана тог тела Милорада Додика, Цвијановић каже да је то показује његову немоћ и немоћ ове државе.

Оценила је да је БиХ јадна земља у којој позивају странца да смењује некога коме је његов народ дао мандат.

Према њеним речима, народ је тај који има у својим рукама моћ да да мандат некоме да га представља, а није то ни високи представник нити неко из другог ентитета.

" Додик је глас Републике Српске у заједничкој институцији", рекла је Цвијановић.

Она је упитала ко су Џаферовић и Жељко Комшић да траже смену Додика, имајући у виду да су Џаферовића и Комшића бирали Бошњаци, а Додика су бирали људи у Републици Српској.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести