Дачић: Кад Ер Србија добије дозволу, тада ће и Монтенегро ерлајнз

Нико,не пита Мила Ђукановића и Душка Марковића што нису дали дозволу Ер Србији да слети у Подгорицу и Тиват, каже министар спољних послова Ивица Дачић.
Ivica Dačić  Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД:  Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да одлука о забрани слетања авиона компаније Монтенегро ерлајнз није политичка одлука и мера реципроцитета, већ је то, како каже, мера ваздухопловне цивилне власти која се искључиво бави питањима нашег авиопревоза, који мора да има равноправан положај са њима.

"Јуче сте могли да видите колико и овде у Београду има неразумевања и лобирања за интересе црногорске власти поводом одлуке да Моненегро ераљанз не добије дозволу за слетање у Београду", навео је Дачић одговарајући на питања новинара.

Нико, примећује Дачић, не пита Мила Ђукановића и Душка Марковића зашто нису дали дозволу Ер Србији да слети у Подгорицу и Тиват.

"Када буде добила Ер Србија дозволу, добиће и Монтенегро ераљанз", поручио је Дачић и додао: "Па шта смо ми, јесмо ли ми будале, какве мере реципроцитета? Још да њихови могу да лете, а наши не могу да лете, и онда као то је страшна мера Србије, погодила је страшно ЦГ. Нема ту сентименталности, када је реч о цивилно-ваздухопловним властима, ту нема политике".

Упитао је оне који се, како је рекао, залажу да Монтенегро ерлајнз не залажу и за права Ер Србије, а неки од њих су, истиче Дачић, и на власти.

"Ер Србија је тражила дозволу за летове за Подгорицу и Тиват, није је још добила, кад добије Ер Србија добиће и Монтенегро ерлајнз. Па шта сад значи све путнике треба да вози Монтенегро ерлајнз... Је л тако? Слушајте, ми јесмо добри, али нисмо баш глупи", рекао је Дачић.

Мера реципроцитета, објашњава, била би када би Србија забранила улазак у земљу држављанима Црне Горе, а то, истиче, није урадила и неће урадити.

"Чули сте и председника Вучића који је рекао да то нећемо да урадимо", подсетио је Дачић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести