Дачић: Можда смо ми из партија сад НВО

ТРСТ: Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и премијери Албаније и Македоније Еди Рама и Зоран Заев су у специјалној епизоди "Окружење" сучелили ставове по многим питањима, а једна од тема била је и цивилни сектор.
Ivica Dačić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Говорили су и о корупцији у њиховим земљама, али и сарадњи између безбедносних служби.Рама је приметио да корупције има и у ЕУ, па је чак изнео податак да је корупција у ЕУ једнака цифрама свих капиталних трошкова земалај региона, а такође је поручио да нема албанског или српског већ међународног криминала.

Зато нам је, каже албански премијер, потребан процес интеграција - да модернзиује државу , што ће, како каже, допринети да се смањи коруција. Свилановић је рекао да цивилно друштво има велики потенцијал, људе који пуно знају, а да их власти можда недовољно укључују.

Заев је на то прокоментарисао да је тамошња влада почела да укљуцуцје експерте, Рама је одговорио да се цивилни сектор не доживљава као непријатељ, а Дачић је шаљиво прокоментарисао да "ми из партије сада можемо да будемо НВО''"У Србији је ситуација специфична, јер су они досли на чело Владе Србије. Сад се салим", рекао је Дачић, а онда објаснио да нова премијерка долази из цивилног сектора.

"Не знам , мозда ћемо сад ми из партије да будемо НВО", шаљиво је завршио Дачић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести