Девић: Колона српских возила из Теслића нападнута у центру Јелаха

ТЕСЛИЋ: Заменик шефа Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Теслић Предраг Девић изјавио је да су Теслићани који су се враћали из Добоја са протеста подршке институцијама Републике Српске нападнути у центру Јелаха, у Федерацији БиХ.
1
Фото: RTRS/printscreen

"Возила и аутобуси су прво ударани шакама, након чега су гађани предметима", рекао је  Девић за Срну и навео да се инцидент догодио пред семафором у центру Јелаха.

Девић је осудио напад Бошњака на колону возила и аутобуса из Теслића и оценио да је реч о још једном лошем примеру и утицају бошњачког политичког Сарајева према Србима.

"Део Федерације БиХ поново је потврдио да Срби не могу бити равноправан народ у БиХ", сматра Девић.

Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ, који је био најављен за петак испред Суда и Тужилаштва БиХ, одржани су мирни протести на ентитској граници у Источном Сарајеву, Добоју, Лопарама и у Невесињу.

Грађани су на пола сата обуставили саобраћај како би исказали незадовољство забраном протеста у Сарајеву и пружили подршку председнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу, против којих је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести