Додик: Република Српска ће и даље директно бирати члана Председништва БиХ

БАЊА ЛУКА: Република Српска има познат став да ће и даље директно бирати члана Председништва БиХ, а на Хрватима и Бошњацима остаје да се о томе договоре за Федерацију БиХ, написао је председник Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

"Такође сматрамо да је Централна изборна комисија БиХ у оваквом облику узурпирала права за спровођење избора на нивоу Српске за председника Српске, Народну скупштину и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, као и Веће народа Српске и локалне изборе", навео је Додик.

Он је поручио да то није у надлежности те комисије, већ Изборне комисије Републике Српске.

Председник Српске је подсетио да је током недеље имао састанак и с командантом ЕУФОР-а генерал-мајором Хелмутом Хабермајером.

 "Рекао сам му да је Република Српска посвећена миру и стабилности, као основним предусловима за бржи економски развој и да је у потпуности привржена поштовању Дејтонског мировног споразума, који је протеклих година девастиран на штету Српске", навео је Додик.

Он је рекао и да је с руским амбасадором Игором Калабуховом обишао руски храм у изградњи у Бањалуци, као и да је присуствовао инаугурацији председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у Анкари, где се, како је навео, сусрео и са мађарским премијером Виктором Орбаном. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести