Директор РГЗ подржао одлуку о увођењу правног надзора

БЕОГРАД: Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић подржао је данас одуку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре о увођењу правног надзора над радом те установе.
rgz
Фото: RGZ

"У потпуности подржавам одлуку министарке Зоране Михајловић. Мислим да је ово прави пут да се системски приступи решавању овог сложеног проблема", истакао је Драшковић у саопштењу.

Он је напоменуо да Србија, као држава, има институционалне капацитете да реши проблеме на такав начин да грађани не трпе због јавашлука неодговорних појединаца који се крију иза синдикалних организација. 

"Право, системско решење статуса РГЗ-а, као самофинансирајуће и самосталне организације, очекује се до краја године", додао је Драшковић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије увело је управни надзор над радом РГЗ, чији је циљ да се сагледа комплетна ситуација у РГЗ-у и предложе мере које треба да донесе Влада Србије ради ефикаснијег функционисања катастра, саопштено је раније из кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства Зоране Михајловић.

Радна група Министарства, између осталог, има задатак да утврди број незавршених и завршених предмета у првостепеном и другостепеном поступку током 2018, број предмета отворених по притужбама на рад РГЗ-а, број систематизованих и попуњених радних места по свим врстама уговора, и да анализира интерне процедуре и акта катастра.

На основу прикупљених чињеница, радна група ће потпредседници Владе доставити извештај с предлогом мера чије је доношење у надлежности Владе Србије, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести