Донација САД за МУП вредна 380.000 долара

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор САД Кајл Скат потписали су данас споразум о донацији информатичке опреме, вредне 380.000 долара, која ће српској полицији омогућити ефикаснију борбу против свих видова криминала. 
1
Фото: Tanjug

„Ова донација омогућиће повезивање полицијских станица у Београду са центром за криминалистичку аналитику, што ће допринети ефикаснијем раду београдске криминалистичке полиције, али и омогућити бољи увид и анализу догађаја на терену и ефикасније супротстављање свим видовима криминала“, истакао је Стефановић. 

Министар је објаснио да потписани споразум представља наставак сарадње Србије и САД у борби против организованог криминала и тероризма, као и на пољу унапређења рада полиције. 

„За Србију је важно да САД остану наш партнер у борби против тероризма. 

Србија је спремна и да ради на унапређењу знања наших полицијских службеника и да искористи добра искуства и знање експерата из САД, који су већ уложили више стотина радних сати обучавајући наше људе, што је веома важно за Министарство унутрашњих послова и Републику Србију“ рекао је Стефановић.

Он је указао да је данашња донација део вишегодишњег пројекта вредног 1,1 милион долара.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести