ЂУРЂЕВ: Вучевић је најбоље решење за премијера Србије

Александар Ђурђев, председник Српске лиге, у интервјуу за најновији број недељника "Поредак", рекао је да он и његова партија немају дилему да је најбољи избор за будућег премијера Србије актуелни министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

- Што се мене тиче, а и Српске лиге као партије коју представљам, ту нема никакве дилеме. Милош Вучевић, актуелни министар одбране и председник Српске напредне странке је човек који је насушно потребан нашој земљи у овим тешким и изазовним временима. Његови десетогодишњи резултати на месту градоначелника Новог Сада, затим на месту министра одбране и, зашто не поменути и то, историјски резултати које је коалиција окупљена око Српске напредне странке постигла на изборима 17. децембра прошле године су практично беспрекорни и озбиљно га квалификују да заузме место председника Владе Србије - напомиње Ђурђев и додаје:

- Реч је, дакле, о човеку у кога поверење имају грађани, који ужива велико поштовање у црквеним круговима, доказаном патриоти и породичном човеку, али и некоме ко никада није издао ни своју партију ни поверење председника Александра Вучића и ко никада не би ни издао ни продао ни свој народ и своју државу. Имам то задовољство да га и лично познајем годинама уназад и могу да потврдим да је реч о високо моралној особи са великим људским и професионалним квалитетима каква је нашој земљи данас преко потребна.

- И наравно његова иницијатива за враћање обавезног служења војног рока је предлог који мо подржавамо свом снагом. До сада су многи то обећавали али је Вучевић приви урадио конкретно и формално - закључује Ђурђев.

Pink.rs

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести