Ђурић: Јеремић поразио самог себе

БЕОГРАД:  Потрпедседник Главног одбора СНС Марко Ђурић оценио је да је "Вук Јеремић поразио самог себе у наступу на РТС-у".
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Његово антидржавно деловање је програмско, и он се очито грађанима Србије за то што га не желе свети настојањем да дестабилизује и ослаби Србију", истакао је Ђурић, саопштила је синоћ СНС.

Он оцењује да је било у српској политици апсурда, али да се никада није догодило да представник опозиције гостујући на јавном сервису позове грађане на бојкот избора износећи као крунски аргумент наводно непостојање слободе појављивања на РТС-у.

Ђурић сматра и да Јермић не жели на изборе зато што је, и поред "вансеријске самозаљубљености", свестан да не може да пређе изборни праг, "све и да му из Приштине у конвојима пошаљу бираче", а да би они то, како каже, учинили у знак захвалности за све што је урадио за промоцију самопроглашеног Косова.

"Подсетимо још једном - Јеремић је један од људи који су лично и непосредно учествовали у поништавању суверенитета Србије довођењем граничне полиције и царине Косова на прелазе према централној Србији, уводећи Србима на КиМ обавезу да поседују личне карте тзв. „Републике Косова" и таблице тзв. „Републике Косова"", напомиње Ђурић.

Он указује да је највећа лаж и одсуство стида демонстрирано у тврдњи да пресуда Међународног суда правде, којом је озакоњено отцепљење наше јужне покрајине, донета управо на захтев Јеремића, Тадића и екипе чији је део био и Ђилас, "није била смртоносни ударац нашој позицији и тријумф сепаратиста након кога је уследило преко 100 признања једнострано проглашене независности Косова".

"Сам начин на који је данас говорио о Косову и Метохији сведочи до које мере је забраздио у властољубљу и мржњи према председнику Александру Вучићу и његовој политици борбе за заштиту националних и државних интереса", каже Ђурић.

Он напомње и да политика не би смела да буде циркус где се можете глупирати без икакве одговорности и консеквенци, а, ккао каже, Вук Јеремић се за своје штеточинско понашање не може правдати ни инфантилношћу ни неискуством, "јер новац из тајкунских и иностраних фондова добија управо да би радио то што ради".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести