Ђурић: Мржња екстремиста према Вучићу је мржња према миру

БЕОГРАД/ПРИШТИНА: Мржња разних екстремиста из Приштине, укључујући и Тома Гашија, према председнику Александру Вучићу је мржња према миру и будућности, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ђурић поводом тужбе коју је против председника Србије поднео адвокат Гаши.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

То најбоље потврђује протест Самоопредељења у Тирани против настојања да се у региону политички односи релаксирају кроз давање подстицаја заједничком економском развоју и либерализацији протока људи, робе, услуга и капитала, наводи се у саопштењу Марка Ђурића.

Ђурић додаје да приштински екстремисти, који своје штеточинске пипке сада већ пуштају по читавом региону, желе да нас све држе као таоце сопствене национал-романтичарске заљубљености у прошлост.

Ти заљубљеници у исфабриковане слике прошлости почели су да верују у сопствене лажи и не могу да се помире са чињеницом да је шовинистички менталитет у Европи и савременом свету одавно превазиђен и да модерне нације имају природну потребу да се отварају према другима, а не да се опасују зидовима и царинским баријерама, наводи Ђурић.


Гаши: Или је Тодосијевић осуђен без разлога, или Вучић да одговара

Приштински адвокат Том Гаши, који је поднео тужбу против председника Србије Александра Вучића због његове изјаве о Рачку, рекао је да Вучић мора да одговара пред косовским органима, где га не штити имунитет.

Вучић има имунитет у Србији, али он је изјавио све што је изјавио и Иван Теодосијевић, који је због тога осуђен на две године затвора, а пошто се последице тог дела односе на Косово, он нема имунитет и мора да одговара пред косовским органима, рекао је он за приштински Зери.

Врло је једноставно, или је Иван Тодосијевић осуђен без разлога или би против Вучића требало да се подигне оптужница јер је реч о истом случају, рекао је Гаши за Зери.

Гаши је, иначе, правни заступник породица жртава Рачка.


Он додаје да је "Приштина поприште рата кланова и шовинистичких вођа, и сви су они изгледа уједињени једино у решености да нас заробе у својим анахроним вредносним системима како се не би осећали као отпадници од цивилизације".

Директор Канцеларије за КиМ истиче и да приштинске шовинистичке групе, преобучене у политичке странке, имају потребу да приносе жртве у циљу стварања масовне хистерије, а Иван Тодосијевић је ништа друго до жртва на олтару једне назадне и ратоборне клановске врхушке.

Оно што нас одваја нису језик и вера, већ пре свега вредносни систем, а председник Александар Вучић и Влада Србија ће наставити да буду борци за модерне европске вредности, без обзира на мржњу и френетичне реакције приштинских шовинистичких вођа, закључио је Марко Ђурић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести