Ђурић: Ћутање опозиције о Рачку и Тодосијевићу

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић оценио је данас да "синхронизовано ћутање" опозиције о Рачку и прогону Ивана Тодосијевића још једном потврдује да они нису алтернатива садашњој власти, већ опозиција Србији.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић наводи да ћутање поводом бруталне кампање Приштине са циљем да се антитерористичка акција у Рачку прикаже као геноцид Србије над Албанцима, као и поводом пресуде Ивану Тодосијевићу, који је осуђен на две године затвора због тога што је дигао глас против гажења истине и искривљења историјских чињеница, није изненађење.

"И у досадашњој пракси опозиција је доследно избегавала да се на било који начин конфронтира са својим спонзорима и менторима, чак и онда када смо бивали изложени најпрљавијим кампањама против српских државних и националних интереса", навео је Ђурић у саопштењу.

Каже да не очекује да опозиције стане у одбрану председника Александра Вучића и свих осталих којима Приштина протеклих дана отворено прети, иако то нису приватне претње, већ претње држави и читавом српском народу, али да сматра да је пристојно да сви политички актери у Србији нађу најмањи заједнички именитељ о питањима од највишег државног значаја.

"Ћутање српске опозиције на оптужбе Приштине о српском геноциду над Албанцима значи јасно слагање и подршку таквим ставовима и интерпретацијом узрока и последица сукоба на Косову и Метохији", навео је Ђурић.

Наводи да је неспособност опозиционих политичких лидера да делују изван онога што спада у њихов најсебичнији политички и финансијски интерес, необорив доказ, не чак ни антисистемске, већ антидржавне природе овдашње опозиције.

"Терет кривице за кукавичлук, себичност и инертност у овим данима биће трајна мрља у политичкој биографији свих оних који данас ћуте, а казна за то ће им бити заслужени презир грађана и потпуна маргинализација", навео је Ђурић.

Бивши министар администрације и локалне самоуправе Косова Иван Тодосијевић осуђен је на две године затвора због "подстицања на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију", а због изјаве поводом 20. годишњице НАТО бомбардовања на церемонији у Звечану.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести