Ђурић: Случај Рошић да испитају међународне правне инстанце

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  Наводи Небојше Рошића, оца ухапшеног Марко Рошића, о тортурама које његов син трпи већ годину дана како би оптужио Милана Радоичића и Србију за умешаност у убиство Оливера Ивановића забрињавајући су и тиме треба да се баве медународне правосудне и политичке инстанце, изјавио је Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Ово је посао за међународне правосудне и политичке инстанце које треба без одлагања да испитају и провере да ли је и на који начин Марко Рошић био извргнут притисцима. Недопустиво је да неко најпре без ваљане оптужнице буде тако дуго у притвору и да буде изложен систематској тортури, а поготово тортури са циљем да да исказ којим би окривио друге Србе или било кога другог за чињење било каквих злочина", рекао је Ђурић, преноси Косово онлајн.

Он се осврнуо и на изјаву Аљбина Куртија који је оптужио Оливера Ивановића да је ратни злочинац, наглашавајући да је таквим наводима "згрожена цела Србија".

"Оливер Ивановић није био ратни злочинац, већ један од лидера српског народа који га је представљао у тешком времену, борио се за његове интересе и за то поднео највећу жртву коју један човек може да поднесе. То што су такве изјаве дошле од једног од водећих албанских лидера томе даје посебну тежину и ја очекујем додатно разјашњење ове изјаве, али и да се повуче ова реч. Јер, ово је клевета која није упућена само њему, који не може да се брани, већ против свих оних који су на частан и честит начин чували интересе свог народа", закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести