Ђурић: Курти има искривљену оптику према региону

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, подсећајући да је данас годишњица увођења антицивилизацијских такси Приштине на робу из централне Србије, истакао је веровање да, ако Аљбин Курти буде одлучивао о томе, то неће бити последња годишњица.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ђурић оцењује да Курти има искривљену оптику према региону.

"Читава његова политичка каријера је грађена на великоалбанској идеји и мржњи према Србији, и без ње би он био само празна политичка љуштура. Зато ће до краја инсистирати на заоштравању односа Београда и Приштине и продубљивању међуетничког јаза на Косову и Метохији", саопштио је Ђурић.

Директор Канцеларија за Косово и Метохију наглашава да је време да међународна заједница, пре свега спонзори самопроглашене независности Косова, схвате да подршка једној особи, која свој рејтинг и политички идентитет гради на мржњи и дестабилизацији, никоме не може донети добро.

"Албански народ на Косову и Метохији заслужује нову генерацију политичара, чија каријера није поникла у блату иредентизма и ратне еуфорије", закључио је Ђурић у саопштењу.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести