Двери неће ЛСВ и ЛДП на протестима

БЕОГРАД: Покрет Двери Бошка Обрадовића поставио је данас питање шта председник Лиге социјадемократа Војводине Ненад Чанак и новинар Милојко Пантић, за кога наводе да припада Либерално-демократској партији, траже на грађанским протестима.
obradovic, tanjug dgooll
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

То нису опозиционе странке, већ странке које, тврде Двери, сарађују с властима.

Лигаши Ненада Чанка намеравају да "униште" наредни протест у Новом Саду, а Чанка називају "политичким преварантом" и "провокатором".

Обрадовић: Обавезни депозит угрозиће мале туристичке фирме 

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да би предлог Закона о туризму који подразумева и уводње обавезног депозита за туристичке агенције, могао да угрози више од 1.000 малих и средњих предузећа, односно туристичких организација у Србији.

"Интересантно је то да се не зна колико ће додатни депозит износити, он се одређује на предлог ресорног министра, што је скандалозно. У многим земљама Европе не постоји никакав обавезни депозит и поставља се питање где ће се чувати тај депозит и ко ће њиме манипулисати", рекао је Обрадовић у холу Скупштине Србије чији рад део опозиционих посланика бојкотује.

Обрадовић је оценио да ће, ако тај додатни терет буде више десетина хиљада евра, без посла остати 10 до 15.000 људи, плус њихове породице које живе од туризма, те је подсетио на случај када је власник мале туристичке агенције из Трстеника заједно са супругом попио отров, јер "захваљујући држави није могао да послује иако није остао дужан ниједном клијенту".

"Српски покрет Двери се залаже за фаворизовање и позитивно дискриминисање домаћих привредника у односу на стране, а посебно малих и средњих породичних фирми као што су туристичке агенције", рекао је он.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести