Електросевер: Нетачне оптужбе Бисљимија, испуњавамо све преузете обавезе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Компанија Електросевер саопштила је да су нетачне оптужбе које су данас на њен рачун изнеле власти привремених институција у Приштини. 
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Када је реч о спровођењу енергетске Мапе пута, чије је спровођење договорено 21. јуна у Бриселу, компанија Електросевер испунила је и испуњава све своје преузете обавезе, чији је гарантор и Европска унија, наводи се у одговору компаније на критике заменика председника владе у Приштини Бесника Бисљимија. 

Једина истина је да власти у Приштини не желе да Електросевер добије право на дистрибутивне услуге иако је то договорено у Бриселу кроз енергетску Мапу пута и потврђено од стране Европске енергетске заједнице.  С тим у вези, Електросевер није и не може бити одговоран с озиром да још увек чека одговор на званично обавештење које је Електросевер послао почетком децембра месеца'', наводи се у саопштењу. 

Због тога се поставља питање, како додају, због чега је неко данас поново за своје пропусте напао компанију Електросевер, али и Брисел. 

''Уз сву жељу да се поштује Мапа пута, Електросевер не може да испуњава обавезе друге стране, већ само своје обавезе'', истиче се још у саопштењу.

Говорећи о споразуму о енергетици, Бисљими је раније данас рекао да је за његово неспровођење одговорна српска компанија Електросевер, као и Европска унија, тврдећи да је влада у Приштини испунила све тачке споразума. 

“Они, Електросевер, имају отпор према потписивању уговора на основу усаглашене мапе пута инсистирају на поштовању још једног споразума који су наводно постигли са КЕДС-ом у Истанбулу, а који нема везе са Бриселским споразумима“, тврди Бислими. 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести