Харадинај: Разрешио сам дужности министра Ненада Рикала

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај саопштио је данас на свом налогу на Фејсбуку да је разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненада Рикала.
ramus haradinaj
Фото: Youtube Printscreen

"Данас сам донео одлуку и разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја, Ненада Рикала", навео је Харадинај који је у посту на фејсбуку објавио и фотографију те одлуке. 

Он је додао да ће се "сарадња са представницима свих заједница и представницима српске заједнице несметано наставити". 

"У политичком процесу који је предамном поштоваћу сваку и свачију посвећеност. Рикало је био поштовани министар у влади Републике Косово", навео је Харадинај. 

РТК2 на српском језику раније је пренела да је извор близак Социјалдемократској партији Косова рекао да се данас очекује разрешење дужности министра Рикала, како би посланичка група ове странке гласала за буџет за 2019. годину.

Косовска скупштина треба данас да расправља о буџету, као и о Статуту Трепче.

Српска листа: Рикало разрешен, јер не пристајемо на гажење права Срба 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа саопштила је да је Ненад Рикало данас разрешен, јер Српска листа и њени чланови не пристају на политику гажења права Срба и њихових интереса. 

"Зато смо у оставци од марта 2018. године и никада и ни по коју цену нећемо пристати да будемо нечији фолклор и декорација", навела је Српска листа у саопштењу.

Они истичу и да влада у Приштини нема легитимитет без учешћа легитимних представника српског народа. 

 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести