ВУЧИЋ: Гасни интерконектор важан за Србију; Шта је Јокићу потребно?

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је Гасни интерконектор, који ће сутра бити свечано отворен, коштао скоро 90 милиона евра, а да је чак 50 милиона евра поклонила Европска унија, истичући да је Гасни интерконектор за Србију изузетно важан.
ТВ Пинк принтскрин
Фото: ТВ Пинк принтскрин

''Најпре, повезани смо са Бугарском, преко интерконектора, што је 60 одсто наше годишње потрошње. То нам омогућава да закупимо део азербејџанског гаса. Да увек имамо бољу диверзификацију и слично. Ми смо овде завршили и три регуларне станице, што значи да ће три општине имати гас, нешто што значи живот, и бољу и здравију животну средину'', рекао је Вучић за Пинк.

Како је навео, сутра ће у Нишу поводом обележавања почетка рада Гасног интерконектора Србија-Бугарска, угостити председника Републике Азербејџан Илхама Алијева, председника Републике Бугарске Румена Радева

У 8 сати, како је навео председник, биће билатерала, а онда се иде на званично отварање.

''Долази и Бобајев, најважнији човек после Алијева, те ће код нас бити много министара. Мали, Дачић, министарка пољопривреде, Селаковић...Имамо билатералне сусрете са њима. Са Азербејџаном имамо и добру сарадњу када је у питању оружје. Захваљујући њима добар део индустрије нама функционише. Имаћемо и војну вежбу сутра'', објашњава Вучић.

Председник Вучић каже да Србија добија гас редовно, а да је једини проблем такса, о чему ће се сутра говорити.

То су људи који раде нешто добро за своју земљу

Говорећи о личностима које су подржале листи "Александар Вучућ - Србија не сме да стане" Вучић каже да су сви знали да ће бити напада.

- Немају демократски капацитет да схвате да неко нешто друго мисли. Живите у сопственом балону, па се изненадите бројем људи који мисле другачије од вас. Шта је Јокићу потребно? Нико никада неће бити МВП НБА, од српских кошаркаша. Шта је њему потребно? Он је све сам зарадио. И он и његова браћа. Они само виде да СРбија напредује. То су људи који свесно раде нешто добро за своју земљу. Хоћете да кажете да је Бјелогрлић паметнији од професора Кањуха са листе? - прича председник.

Шта опозиција има да понуди? Када се све поређа, видимо зашто су се догодиле велике промене у јавном мњењу, рекао је председник за ТВ Пинк.

- Важно је да људи изађу, и зато све позивам - поновио је председник.

О Ердогану, Орбану...

- Ердоган је рекао да ће наставити појачано да ради на признању независног Косова. Хвала нашем пријатељу... Орбан је искрен пријатељ, човек који воли и подржава Србију. Човек који се не либи да ризикује своју позицију. Тај однос је добро развијен, створили смо историјско поверење. Ми смо имали преко 750 инцидената на етничкој основи, а сада је то једва да дође до двоцифреног броја. Много смо тога урадили - навео је Вучић.

Ђиласовим листама неће помоћи ни већа излазност, губе и Београд

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић позвао је вечерас грађане да изађу на изборе 17. децембра и поручио да "Ђиласовим листама неће помоћи ни већа излазност''.

Коментаришући изјаву Драгана Ђиласа који је рекао да ће "Вучић остати без власти" уколико излазност буде већа за пет одсто у односу на прошле изборе, председник Србије је рекао да им ни то неће помоћи јер, како каже, народ све зна.

"Ја позивам да изађу не још пет него 10, 15 одсто више на изборе јер су избори демократска тековина и тад имате најлегитимније изборе. Ђиласу и његовим листама неће помоћи ни пет ни 20 одсто јер народ све зна и они то знају, само обмањују народ да би могли после да лажу и говоре како је било неправилности", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Захвалан је, каже, људима што су издржали прљаву кампању, као и својој породици.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

"Издржаћемо још пет дана", рекао је Вучић.

На изјаву Ђиласа да ће добити изборе у више градова, међу којима су Крушевац и Кнић, Вучић је одговорио да је гледао истраживања и да ће у Крушевцу проћи као "боси по трњу".

"Ако воле себе да лажу, немам проблем. Биће 56 према 21. То је последње што сам видео. И у Београду губе. Водили су, али сад значајно губе. Кандидовали су безличног типа који се хвали мојим резултатима", рекао је Вучић.

"Људи су схватили да они желе да Србија стане, да желе да закатанче Србију и остало. Пребројаћемо сваки глас. Техничке глупости нећу да коментаришем", рекао је Вучић.

Говорећи о личностима које су подржале листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане", Вучић каже да су сви знали да ће бити напада.

"Немају демократски капацитет да схвате да неко нешто друго мисли. Живите у сопственом балону, па се изненадите бројем људи који мисле другачије од вас. Шта је Јокићу потребно? Нико никада неће бити МВП НБА, од српских кошаркаша. Шта је њему потребно? Он је све сам зарадио. И он и његова браћа. Они само виде да Србија напредује. То су људи који свесно раде нешто добро за своју земљу. Хоћете да кажете да је Бјелогрлић паметнији од професора Кањуха са листе", рекао је Вучић.

"Шта опозиција има да понуди? Када се све поређа, видимо зашто су се догодиле велике промене у јавном мњењу", додао је Вучић.

Вучић је прокоментарисао и сат који носи, имајући у виду да су га раније критиковали за онај који му је поклонио бивши чешки председник.

На питање коме упућује поруку носећи сат, који иначе не носи, Вучић је казао да му се свиђа сат и да је то стари руски сат "ракета" и да не шаље поруку.

"Мој отац је волео ово да носи када је био млад, а ја сам сад довољно матор да их носим. Сада ће опет да ме нападну да је скупоцен, као и онај, а онда смо сазнали да је то поклон од Земана. Овај сат је из времена мога оца, има сертификат... Драго ми је кад се неки понадају да су ми нашли нешто, али на крају не буде ништа, ја немам рачуне у Швајцарској", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести