Косово онлајн: Каменован аутомобил Србина у Сувом Долу

ПРИШТИНА: Аутомобил којим је управљао Србин Саша Блажић каменовала је вечерас група Албанаца у Сувом Долу, потврдио је за Косово онлајн Блажић.
1
Фото: Youtube Printscreen

Он је изјавио да је успео да побегне и дође до своје зграде у Сувом Долу, јер је убрзао када је почело каменовање.

„Ишао сам за Северну Митровицу, пребацио сам ћерку аутом и у повратку сам видео групу момака на раскрсници у близини џамије у Сувом Долу. Било је њих 6-7 и видео сам да се сагињу па сам претпоставио да се сагињу за камење. Када је почело каменовање убрзао сам и чуо лупање камења о ауто. Бар десетак каменица су погодила аутомобил. Богу хвала нисам повређен“, навео је Блажић.

Он је рекао да је бивши припадник Косовске полиције и да никада ни са ким није имао проблема.

„Девет година живим у Сувом Долу. Никада нисам имао проблема. Сада су ме напали само зато јер су приметили да је ауто који возим "пасат" регистарских ознака КГ и ја сам сигуран да су ме због тога напали. Радио сам у полицији, ишао сам по целом Косову и никада ником ништа нажао нисам урадио“, казао је Блажић.

Канцеларија за КиМ: Нови инцидент показатељ да су Срби једине мете и жртве

БЕОГРАД: Вечерашњи инцидент у мултиетничком Сувом Долу јасан је показатељ да су Срби једине мете и жртве, а да присуство припадника косовске полиције само охрабрује албанске екстремисте, поручила је Канцеларија за КиМ. 

У саопштењу које је достављено медијима подсећа се да је вечерас у Сувом Долу каменовано возило којим је управљао Саша Блажић, да он срећом није повређен, али је на аутомобилу причињена материјална штета. 

Блажић је, како наводе,возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.

Од почетка године примећен је повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким стединама на КиМ, посебно у Сувом Долу, констатује Канцеларија, те додаје да то јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на северу КиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе.

Пре само неколико дана у Сувом Долу је претучен дечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух, подсећа у саопштењу Канцеларија за КиМ те закључује да то јасно показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника Косовске полиције стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести