Курти: Споразум из Вашингтона је непримењив

ПРИШТИНА: Лидер Самоопедељења Аљбин Курти сматра да је споразум Вашингтона са Србијом непримењив и да ни тада када је потписан није био предвиђен за спровођење.
a
Фото: Youtube Printscreen

Он је рекао да су преовлађујући контекст тог споразума председнички избори у САД и да обавезе које су потписале две стране немају много везе са Албанцима и Србима.

Курти је рекао да му Вашингтонски споразум личи на састављан текст у којем је, како је навео, онај ко је написао тражио од свих у соби да напомену шта су заборавили, пренео је синоћ Косово онлајн.

"А онда су се одлучили за све те ствари, као што су 5Г, Хезболах, Српска православна цркве, пресељење амбасада из Тел Авива у Јерусалим, признање Израела за Косово, нестале особе, расељена лица и избеглице, аутопутеви, железнице, језеро Газиводе, обуставу потраге за признањем и чланством у међународним организацијама, признавање диплома које су већ потписане у Бриселу, такозвани мини-шенген, Америчка банка за развој у Београду", навео је Курти.

Зато је, додао је, његов утисак да није постојала намера да се споразум примени, као и да он и није предвиђен за спровођење.

Поред тога, Курти је рекао да једногодишњи мораторијум на чланство у међународним организацијама штети Косову.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести