Курти: Споразум из Вашингтона нема везе са Србијом и Косовом

ПРИШТИНА: Председник Покрета Самоопредељење Аљбин Курти рекао је да се чини да је споразум постигнут 4. септембра у Вашингтону доказао ''да нема никакве везе са Косовом и Србијом''.
kurti
Фото: Танјуг/видео

"Споразум је склопљен у изборној години, тај споразум са две врсте обавеза двојице лидера са самим собом са становишта емисара (Ричарда) Гренела, није много за две државе за које мислимо да су Косово и Србија, али јесте за друге две државе: Мичиген и Охајо, јер Албанаца има у Мичигену, а Срба у Охају", рекао је Курти за телевизију КТВ, алудирајући на америчке савезне државе где републиканци и демократе имају изједначен ниво подршке гласача.

Говорећи о ваздушном саобраћају Курти је упитао "како је могуће летети на релацији Приштина-Београд, Београд-Приштина, када Србија не признаје наше пасоше“?

Курти је оценио да је Вашингтонски споразум постигнут у великој журби и да у свом животу није видео толико ствари на једној и по страници, преноси Косово онлајн.

''Овај текст налик на чорбу није применљив. Има изборни карактер. Поздрављам признање од Израела. Ово би требало искористити за стварање што више мостова сарадње у свим аспектима. Али признање Израела морамо спасити од договора са Србијом. Важно је да ово признање од Израела примимо и конкретизујемо у билатералној сарадњи, а не уз текст од 4. септембра, у којем је Косово очигледно учинило много уступака Србији, а Србија мало уступака САД...'', рекао је, поред осталог, Курти.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести