Линта: Не дружите се са онима којима је Томпсон идол

БЕОГРАД:  Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта данас је, поводом концерта Марка Перковића Томпсона у Глини, позвао "све Србе и грађане Србије" да се, "због части и морала", не друже и не буду пријатељи са, како је навео, "Хрватима или полу Србима који Томпсона сматрају својим идолом, краљем, тзв. домољубом и доказаним патриотом".
miodrag linta mc.rs
Фото: mc.rs

"Разлог је јасан. Марко Перковић Томпсон и његови бројни обожаватељи из свих сфера хрватског друштва величају усташку зликовачку идеологију и тиме дубоко вређају српске жртве у НДХ и Србе које су побиле и протерале разне хрватске војне и паравојне формације током грађанског рата у Хрватској и БиХ, али и читав српски народ", наводи се у писаној изјави Линте.

Он, такође, позива Србе и грађане Србије да "не навијају за овакву Хрватску на било ком спортском или другом такмичењу".

Линта је оценио да је наступ "главног промотера усташтва и србомрсца" Томпсона на концерту у Глини, "поводом званичне прославе убијања и протеривања Срба, био потпуно очекиван и нормалан у Туђмановој Хрватској".

У изјави се подсећа да је Томпсон свој концерт у Глини, коме је присуствовало "преко 80.000 присталица усташтва", започео и овај пут са кољачким поздравом "За дом спремни" и песмом "Бојна Чавоглаве".

"Томпсон је пројекат хрватске државе, Католичке цркве, тзв. бранитеља и ХДЗ-а чији је задатак да допринесе ширењу усташке идеологије и рехабилитацији нацистичке НДХ. Домаћини Томпсону ове године у Глини били су, његови обожаватељи и следбеници усташтва, бискуп сисачки Владо Кошић, жупан сисачко-мославчаки Иво Жинић и градоначелник Глине Стјепан Костањевић са својим сарадницима. Програм је водио Велимир Бујанец који је уредник и водитељ проусташке емисије Бујица", наводи Линта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести