Листа С.Угљанин: РИК прекршила изборна правила

НОВИ ПАЗАР:  Листа "Самоопредељење - др. Сулејман Угљанин" изнела је низ замерки на поступање Републичке изборне комисије у припремама за изборе 4. новембра, те затражила да се незаконити акти РИК-а пониште. 
Sulejman Ugljanin Foto Tanjug/ S. Ilić
Фото: Tanjug

Незаконитим именовањем бирачких одбора у Новом Пазару, Тутину и Сјеници, РИК је увела правне преседане и посебна правила искључиво за избор Бошњачког националног вијећа, наводи се у саопштењу те листе, уз оцену да је РИК тиме компромитовала цео изборни процес, а правила и процедуре прекршила у корист једне изборне листе. . 

"Овакво поступање Републичке изборне комисије има за циљ да изазове сукобе међу Бошњацима и додатно угрози изборни процес за избор Бошњачког националног вијећа", оценио је на завршном скупу Самоопређељења Ахмедин Шкријеља, кандидат са листе. Замерке и забринутост због незаконитог рада РИК, како је рекао, упутили су у писаној форми председнику Србије, премијерки, министру локалне самоуправе, председници парламента и председнику РИК и тражили да се пониште сви незаконити акти РИК-а у вези са изборима за Бошњачко национално вијеће. 

У саопштењу за медије наводи се и да кандидати на листи "Самопредељење - др Сулејман Угљанин" очекују да те институције обезбеде законом прописане услове и фер и демократске изборе. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести