Макрон захвалио Вучићу и српском народу на пријатељству

ПАРИЗ: Током кратког и срдачног састанка с председником Француске Емануелом Макроном било је речи о односима Србије и Француске, а председник Макрон је захвалио на пријатељству које председник Александар Вучић и српски народ негују с Француском, изјавила је данас у Паризу потпредсеница Владе Србије и председница Координациног тела за родну равноправност Зорана Михајловић.
makron yt
Фото: Youtube Printscreen

"Поздравите мог пријатеља, председника Вучића. Посвећен сам пријатељству наше две државе и хвала вам што сте данас ту, поручио ми је председник Француске Макрон док смо се поздрављали пред почетак међународне конференције ''Генерација за равноправност''", рекла је Михајловићева.

Она учествује на Форуму о родно заснованом насиљу који организују UN Woman и владе Француске и Мексика.

„Поносна сам што данас представљам Србију на овако важном скупу, на којем поред председника Макрона учествују и Ангела Меркел, Себастијан Курц, Антонио Гутереш, Камила Харис, Хилари Клинтон и бројни други званичници из целог света. Само заједно можемо да остваримо бољитак за све жене и девојчице”, рекла је Михајловићева.

Форум "Генерација за равноправност" је окупио високе званичнике, председнике и премијере држава које су се кроз конкретне активности обавезале да у наредном периоду заједнички раде на унапређењу родне равноправности, пре свега кроз теме сузбијања родно заснованог насиља, правде и економских права, репродуктивног здравље жена, лидерства, технологије и иновације у служби једнакости жена и мушкараца, наводи кабинет потпредседнице Владе Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести