Мали: Спрега тајкуна и мафије са циљем да сруше Вучића

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да су група медијских тајкуна, појединих политичара и банда убица и кољаца направили коалицију и спрегу у жељи да сруше Александра Вучића и да поново дођу на власт и врате Србију у прошлост.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Мали је рекао да грађани могу да виде да Србија незаустављиво иде напред и додао да наша економија расте из године у годину и да није пала ни током пандемије вируса корона.

"Никада веће плате и пензије у Србији нису биле, иза тога стоји само једна особа а то јеАлександар Вучић. Његова енерегија, посвећеност, љубав и борба за бољу Србију је довела до тога да у економији и свему другоме остварујемо победе", рекао је Мали.

У том контексту навео је да следеће године следе и председнички избори, а да представницима.бивше власти не одговара Србија која напредује, у којој се повећавају плате, пензије и отварају нива радна места.

"Њима одговара Србија у којој могу да имају корист само за себе, да зараде новац само за себе и пребаце паре на Маурицијус", рекао је Мали.

Како каже, једина особа која може да се супротстави и која се супротставља кољачима и убицама и тајкунима је Александар Вучић.

Мали је рекао да зато није изненађен кампањом која се води против председника Вучућа, а у којој, како каже, кољач и убица постаје кредибилан саговорник у једном разговору.

"За сваког нормалног грађанина то је потпуна бесмислица, али то је веома опасна ствар и за Србију и за све нас. Они хоће да сруше Вучића, да обесмисле све што се ради" рекао је Мали.

Поновио је да Вучић може да буде једини кандидат за председника Србије јер, како каже, једини који може да се супротстави тајкунима и убицама и који им не плаћа рекет и бори се за Србију.

"То је контекст целе ове хајке и бесмислене кампање која се води", уверен је Мали.

Додао је да је Беливук кредибилан саговорник у медијима Драгана Ђиласа, који је, каже, узео више од 600 милиона евра и однео их на егзотичне дестинације по свету.

"У Србији Драгана Ђиласа минималац је био 15.000 динара, ми хоћемо да буде 35.000 динара. Тада је плата била 300 евра, а сада 600 евра, то је та разлика", казао је министар.

Навео је да Ђилас жели да се врати на власт, али да нема шта да понуди грађанима и да зато за партнера узима Беливука, убицу и кољача.

"Њихова жеља је да се врате на власт, не путем избора него тако што ће да сруше Вучића и данас врате у прошлост. Али неће моћи, пуна подршка председнику Вучићу за све што се ради не само од мене већ од свих нормалних грађана јер не желимо да се вратимо у прошлост и оно од чега смо се једва спасли", рекао је Мали.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести