Марковић: Резолуција усвојена у ЕП је директно мешање у унутрашње ствари СРБ

ЈАГОДИНА: Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је данас да је Резолуција у Европском парламенту о ситуацији у Србији после избора, која је данас усвојена и која није правно обавезујућа, документ који представља директно мешање у унутрашње ствари једне суверене државе.
palma dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

"Усвојена је на основу лажних информација дела опозиције у Србији, који се не може помирити са вољом грађана Србије. Та опозиција и део европарламентараца морају да схвате да власт у Србији бирају грађани Србије, а не посланици Европског парламента", рекао је Марковић, наводи се у саопштењу Јединствене Србије.

Он се запитао зашто тај Европски парламент не усвоји резолуцију о Хрватској где има пола милиона бирача више него становника.

"У Хрватској имате градова и општина где буквално има више бирача него становника и где на изборе долазе ти бирачи из иностранства, али то нико не види као проблем јер ти људи имају право гласа, као што свака држава на свету има дијаспору, па тако и Србија. Али само у Србији опозиција оптужује своју државу и свој народ", изјавио је Марковић.

Уместо што се баве лажним информацијама дела опозиције у Србији, додао је, Европски парламент треба да се бави штрајковима и протестима у својим државама и треба да се бави кршењем људских права у Европи, а данас у Европи, рекао је Марковић, има део једне државе у коме се спроводи апартхејд, први након оног у Јужноафричкој Републици, а то је Косово и Метохија, где, како је истакао, Куртијева власт врши физички и психички терор над преосталим Србима са циљем тоталног протеривања.

"То што се дешава на Косову и Метохији је апартхејд. То је срамота за Европску унију и Европски парламент. Што не усвоје Резолуцију о поштовању Бриселског споразума и формирању Заједнице српских општина. То Европском парламенту није предложила опозиција у Србији, већ само како да без гласова грађана Србије дође на власт. Господо из Европског парламента, нећете у Србији добити власт која ће урадити оно што ви тражите, а то је признање лажне државе Косово", рекао је Марковић.

Додаје да је то прави циљ ове резолуције.

"Али као што и сами знате, резолуција коју сте усвојили није правно обавезујућа, али обавезујућа је Резолуциија 1244 Савета безбедности Уједињених нација коју сте прекршили и даље је кршите", закључио је Марковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести