Милићевић: За две и по године 170 програма прекограничне сарадње

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је уверења полазницима који су завршили Специјалистички програм „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ“.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Честитајући полазницима на успешно завршеној обуци, Милићевић је истакао да је наша земља посвећена европским интеграцијама, те да је Покрајинска влада активан чинилац у том процесу изградње модерне, стабилне и развијене Републике Србије.

Један од важних извора финансирања у остваривању наших циљева снажног и равномерног развоја, како је навео Милићевић, јесу и претприступни ИПА фондови.

Према његовим речима, у претходне две и по године, само у оквиру програма прекограничне сарадње, из фондова ЕУ, одобрено је финансирање 170 пројеката, од којих је 129 било на територији АП Војводине. Покрајинске институције реализују 24 програма територијалне сарадње, чија вредности прелази 46 милиона евра.

Управо стога је веома важан овај специјалистички програм, преко кога ћемо имати образоване људе са знањима о институцијама у доношењу одлука и процедурама у Европској унији, о припреми и начину реализације развојних пројеката за коришћење доступних европских фондова. С обзиром да су полазници из целе АП Војводине, то ће обезбедити и могућност одрживог регионалног развоја, чиме се доприноси и већем запошљавању и побољшању свакодневног живота наших грађана, рекао је Милићевић.

Ово је пети циклус специјалистичког програма који финансира Покрајинска влада, у коме је до сада учествовали више од 200 полазника из 28 војвођанских општина.

Програм реализује Фонд „Европски послови“ АП Војводине, у сарадњи с Универзитетом „Едуконс“ из Сремске Каменице.

На свечаној додели уверења о завршеној обуци присутне су поздравили директорка Фонда „Европски послови“ АП Војводине Видосава Ендерић и ректор Универзитета „Едуконс“ др Александар Андрејевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести