Милош Јовановић изабран за председника Новог ДСС-а

БЕОГРАД: Скупштина Демократске странке Србије усвојила је данас измене статута којима је предвиђена промена имена у Нова демократска странка Србије, скраћено Нови ДС С, и усвојила Декларацију о спољонополитичком положају и идентитету Србије под називом “Србија мора бити велика”.
milos  jovanovic
Фото: Демократска странка Србије

Декларација је значајна због одређивања положаја и улоге Србије у свету и мера је способности српског народа и државе за историјско бивствовање, саопштено је из ДС С.

Декларацијом се предлаже додатно учвршћивање војне неутралности Србије и истиче опредељење странке да је потребна сарадња Србије са Европском унијом, али без пуноправног чланства - попут европског економског простора.

Декларацијом је дефинисано да би увођење санкција Русији, између осталог, било у потпуној супротности са српским политичким и економским интересима и да је зато потпуно неприхватљиво.

На изборној седници Скупштине изабрано је ново руководство странке које ће предводити председник Милош Јовановић.

Изабрано је и пет потпредседника од којих су Дејан Шулкић, Зоран Сандић, Предраг Марсенић и до сада обављали ту функцију, док су два нова потпредседника Синиша Атлагић и Урош Јанковић, досадашњи председник Извршног одбора.

Приликом предлога за избор Уроша Јанковића дата је предност фундаменталном начелу претпоставке невиности, независно од судског поступка који се тренутно води, наводи се у саопштењу.

На Скупштини је изабрано и 85 чланова Главног одбора који ће на првој седници изабрати Председништво и Извршни одбор.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести