Мировић отворио конференцију o социјалном предузетништву

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас конференцију „Социјално предузетништво са освртом на радно ангажовање особа са аутизмом“, истакавши да је овај скуп важан за разумевање проблема и помоћ породицама особа са аутизмом.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

„Ова конференција, као и све теме у вези са децом са посебним потребама, морају да одговоре на питања – како да децу и породице учинимо видљивијим, како се развијене земље суочавају са овим проблемима, какви су наши прописи, и како можемо конкретно помоћи у овом и читавом низу других питања у овој области“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, подршка овој деци и њиховим породицама неопходна је у ширем контексту и мора покрити све области друштвеног живота.

„Ми смо ту да доносимо одлуке и градимо бољи систем. Потребно је интегрисање са родитељима и конкретни предлози, како би ова област била боље организована. Спремни смо да финансирамо и подржимо посете стручњака из најразвијенијих земаља како бисмо имали примере добре праксе. Заједно са надлежним министарствима морамо да мењамо прописе, и да ефикасније градимо систем који ће бити бољи и сигурнији, и који ће омогућити њихово поптпуно равноправно укључивање у социјално предузетништво“, рекао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић истакао је да је Савет у претходном периоду организовао низ обука о значају и појму социјалног предузетништва.

„Израдили смо Анализу о тренутном стању у привредним субјектима – друштвима у области социјалног предузетништва на територији АП Војводине, заједно са Секретаријатом за привреду и туризам спровели Јавни позив за подршку предузећима која послују по принципима социјалне економије, оформили Радну групу у оквиру Савета. Ако говоримо о томе да стварамо друштво једнаких шанси, онда и особе са аутизмом треба да имају своју шансу, у складу са својим процењеним радним способностима“, навео је Ћурчић.

Догађају су присуствовали и чланови Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести