Мировић: У здравствени систем АПВ у протекле две и по године уложено више од пет милијарди динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас реконструисану Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине, истичући да је у здравствени систем АП Војводине, у протекле две и по године, уложено пет милијарди динара.
Otvaranje rekonstruisane Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Отварање реконструисане Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине Фото: Танјуг/Ј. Пап

„Покрајинска влада је за радове на реконструкцији Клинике за ортопедију КЦВ и набавку најсавременије медицинске опреме издвојила 114 милиона динара. Сви радови су завршени у најкраћем року и овај објекат ће следеће недеље отворити врата за пацијенте“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да су у току интензивни радови и на Клиници за абдоминалну, ендокрину и трансплатациону хирургију и Центру за судску медицину, токсикологију и молекуларну генетику, те оценио да је то само почетак великих инвестиција у Клинички центар Војводине.

„Реконструисаћемо све клинике у оквиру КЦВ, припремамо се за почетак радова на изградњи Б и Ц блока“, рекао је Мировић, истакавши да је паралелно с тим, у току и набавка најсавременије медицинске опреме, неопходне за модернизацију здравственог система у AП Војводини.У протекле две и по године, како је навео, у ову област, уложено је више од пет милијарди динара, оценивши да је то само почетак инвестирања.

Фото: Отварање реконструисане Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине Фото: Танјуг/Ј. Пап

„Један део посла на реконструкцији регионалних болница и Интерне клинике и Поликлинике у оквиру Клиничког центра Војводине наставиће Канцеларија за јавна улагања Владе Србије, а Покрајинска влада и ресорни секретаријат обезбедили су сву неопходну пројектну документацију“, истакао је он.

Том приликом, председник Мировић најавио је да ће крајем марта бити отворена и потпуно реконструисана Општа болница у Панчеву.„Стање у здравству се мења, направљени су велики резултати и то је данас видљиво голим оком. Уколико наставимо да радимо овим интензитетом сигуран сам да ћемо за неколико година говорити о свеобухватном унапређењу здравственог система у Војводини“, изјавио је председник Мировић.

Фото: Отварање реконструисане Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине Фото: Танјуг/Ј. Пап

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић рекао је да је Клинички центар Војводине добио савремену Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију, истакавши да у тај објекат није инвестирано 50 година.

Фото: Покрајинска влада је за радове на реконструкцији Клинике за ортопедију КЦВ и набавку најсавременије медицинске опреме издвојила 114 милиона динара Фото: Покрајинска влада

„Ове године почећемо и радове на реконструкцији Одељења за интензивну терапију, клиника за неурохирургију и васкуларну хирургију и на томе нећемо стати, јер морамо да обезбедимо најбоље услове за око 600.000 пацијената колико их годишње прими КЦВ“, рекао је секретар доц. др Гојковић, истакавши да су завршени пројекти и за Клинику за урологију и Клинику за пластичну и реконструктивну хирургију.

Разрешени због одласка у пензију, нема мистерије

Покрајински премијер Игор Мировић каже да су смене на челу Дечје болнице и КЦВ уследиле због одласка њихових директора у пензију, те додаје да је реч о редовној процедури и да не постоји никакав инцидетн у везиу с тим. 

"То су врхунски стручњаци и нема ничега спорног у њиховом раду", рекао је Мировић одговарајући новинарима на питање који су разлози смене и оставке директорке Дечије болнице и директора КЦВ.

Наиме, током посете КЦВ, са представницима Покрајинске владе и руководства КЦВ, све време је био и донедавни директор КЦВ Петар Сланкаменац, који је, иначе, прошле недеље поднео оставку и он је на молбу новинара потврдио да је оставку поднео због одлазак у пензију. Пре њега о прошлонедељним разрешењима у две здравствене установе говорио је Мировић.

"Не знам зашто бисте чињеницу да Покрајинска влада није послала сапштење медијима након ове седнице доводили у сферу мистичности. Ми смо, тога дана, око 15 сати, на инсистирање новинара послали саопштење. Можда то јавност очекује, али нема никакве тензије, никаквих проблема, разлог је једноставан, људи су пред пензијом", рекао је Мировић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести